Hatékony megoldás a szűnni nem akaró fejfájásra

A fejfájás másodlagos tüneteként az izmok görcsössé válhatnak. Prevenciós jelleggel vagy kezelés céljából a lazító masszás akár migrén esetén is segíthet. Fontos azonban, hogy a fejfájás esetén az erőteljes mozdulatokat mellőzzük! A masszázs csökkentheti a fejfájás tüneteit, sok esetben teljesen meg is szünteti azt.

Milyen típusú fájdalmak esetén segíthet a masszázs?

Fájdalom a homloknál, a szem környékén, a tarkótáji problémáknál, kétoldali fejfájás esetén, migrén vagy tompaság ellen alkalmazzuk. Mozgásszervei és nyaki problémák esetén kifejezetten a nyaki masszázs javasoljuk, hiszen az izmok a fejen egészen a koponyáig tapadnak.

Minden esetben előzetes konzultáció szükséges! Vérnyomásproblémák, stb. esetén, nem biztos, hogy a masszázskezeléssel lehet megszüntetni a fejfájást. Viszont idegi problémákból eredő fájdalmaknál tökéletes lehet az idegpályák felszabadítása, melynek köszönhetően újra rendben zajlik az áramlás, bizonyos belső szervek működése újra normális lesz.

Milyen masszázsmódszerekkel vehetjük fel a harcot a fejfájás ellen?

A hát és felső hátizmok, a vállpontok, a tarkó masszírozása mind hozzásegítenek a fejfájás csökkentéséhez, esetleg megszüntetéséhez. A fejen a felső szem fölötti hajhatári pontok, szemöldökök közt az orr feletti pont, és a halántékra gyakorolt jótékony masszázs segíthet.

A fejfájás elleni masszázs lépései

A svédmasszázs 5 alapfogása bejegyzésünkben leírtakat alkalmazzuk itt is, nincs új a nap alatt. 😊

A masszírozandó terület a fejfájás elleni masszázsnál a teljes hát, a kezek, végül a nyaki szakasz.

  1. Először hosszanti irányban kisimítjuk a hátizmokat, majd haránt- és félköríves simítás jön. A legnagyobb hangsúly a széles hátizmokon van, melyet a csuklyás izmokkal zárunk.
  2. A dörzsölés következik, hüvelykujjal toljuk félre a gerinctől az izmokat, a tövis nyúlványok mentén 45 fokos szögben a kilépő ideggyökököket lazítjuk ki, majd belemegyünk a csuklyásizomba. Ezután újra simítunk, és kisimítjuk a végtagokat is.
  3. Eddig az izmokat gerinctől kifelé, most már a bordaközi izmokat kívülről befelé gyúrjuk. A kezelés valójában most következik, amikor is végeztünk a hátizom résszel. A megfelelő sorrend a kezelés során: hát, karok, nyak.
  4. A felkarok kezelésével kezdünk, majd haladunk az alkar felé, visszasimítunk, majd visszarezegtetünk az ideggyökökben.
  5. Jöhet a nyak kezelése: tarkó izmok és fejbiccentő izmok, nyakizmok gyúrásánál a csuklyásizmokat is bele lehet venni a masszázsba, végül a nyakszírt izmokat, közben húzzuk gyengén a fejet. Újból kisimítunk.
  6. Egy kevés ütögetés a lapockák környékén, de csak finoman – nehogy ezzel fokozzuk a fejfájást. A homlok kisimításával zárjuk a kezelést, végül a halántékot rövid ideig nyomjuk levezetésként.

Mindennapok a bőrünket is megviseli. Sok napsütés, kevés folyadék, nem megfelelő étkezés mind-mind hozzájárul a bőr kiszáradásával. A masszázs a bőrre is kimondottan jó hatással van. Elősegíti az elhalt hámsejtek eltávolítását. Kitágult erek miatt a vérkeringésre is jótékony hatással van, ezáltal könnyebben jut oxigénhez és tápanyaghoz a bőr. Így biztosítja a bőr nedvességtartalmának fenntartását. Emellett a masszázsolajok hatásai is elősegíti a bőr regenerálását.

Milyen gyakran javasolt a fejfájás elleni masszázs?

Megelőző jelleggel legalább heti 1 alkalom, kialakult fejfájás vagy migrén esetén legalább heti 3 kezelés javaslunk a hatékonyság, a szabad idegpályák és zavartalan áramlás érdekében. A masszázs időtartam minimum 30 perc.

Foglalj időpontot még ma, kérd a hangulatodhoz megfelelő masszázsolajat!
Hívj bizalommal a +36 20 233 6026 -os számon vagy írj az info@beactivemasszazs.hu címre!