Első inspirációim a gyógymasszőr szakma iránt

Gyermekkorom óta tudtam, hogy emberekkel akarok majd dolgozni. Már óvodás koromban is segítettem a nálam fiatalabb társaimnak. Ahogy növekedtem mindenféle tervem volt. Mi legyek? Tanár? Pszichológus? Esetleg gyógypedagógus, gyógytornász vagy edző? Tényleg mindenfelé nézegettem.
Majd megszületett az unokatestvérem, szívbetegséggel. Nyaranta gyakran mentem hozzájuk, és kísértem el kezelésekre. Itt láttam először például egy speciális masszázst, a víz alatti vízsugármasszázst. Elkezdett ez is érdekelni. Majd jött az érettségi, ekkor már csak háromféle tervem volt. Gyógymasszőr, kisgyermek gondozó vagy edző. A legutóbbi kiesett, mivel nem vettek fel az egyetemre. Így maradt a gyógymasszőr, illetve a kisgyermek gondozó. Mindkettő ugyanazon iskolában volt, a Meta Don-Bosco Szakgimnáziumban.
A döntést pedig részben a véletlenre bíztam. Az első emeleten lehetett jelentkezni mindkét szakra. Az egyik jobbra a másik balra volt. Nem néztem melyik merre van, hanem a szívemre hallgattam. Jobbra mentem, és így a gyógymasszőr szakra jelentkeztem.

A gyógymasszőr szak elsajátítása elméletben és gyakorlatban

Két éves képzés volt. Az első évben alap ápolást tanultunk. A gyakorlati helyeken segédápolói beosztásban dolgoztunk. Három féle osztályon kellett teljesíteni a gyakorlatot: belgyógyászaton, sebészeten és gyerekosztályon. Sok mindent láttunk, tapasztaltunk és éltünk át. Majd jött a második év. Itt már csak az adott szakirány témáit tanultuk. Heti két nap elméleti napunk volt és három gyakorlati. Ebből a háromból egy külső helyszínen, kettő az iskolában.

A frissítő masszázs jótékony és gyógyító hatásai

Az ORFI-ba illetve a Budai Irgalmasrendi Kórházba kerültem. Ekkor tanultam meg, hogyan kell gyógyítani különböző betegségeket, illetve hogyan lehet egy kellemes frissítő masszázst nyújtani a vendégeknek.
A Széchenyi-fürdőben dolgozva (amíg a járvány miatt be nem zárták) nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, ami megerősített abban, hogy jól döntöttem. A jövőben tovább szeretném fejleszteni a tudásom, és tervezem a sportmasszőri képzés elvégzését is, hogy minden vendégemet még jobban tudjam segíteni abban, hogy BE ACTIVE! 😊

Foglalj időpontot még ma, kérd a hangulatodhoz megfelelő masszázsolajat!
Hívj bizalommal a +36 20 233 6026 -os számon vagy írj az info@beactivemasszazs.hu címre!